Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Glanerbrug 2010’

In zijn vergadering van 17 oktober heeft de gemeenteraad – met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening – het bestemmingsplan ‘Glanerbrug 2010’ gewijzigdvastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door de gemeentegrens met Losser, (de bebouwing aan) de Vosbultweg, Kerkstraat, Bultsweg en Lonnekerweg in het noorden; (de bebouwing aan) de Bultsweg, Vespuccistraat, Marco Polostraat, Gronausestraat, Willem Barendszstraat en James Rosstraat in het westen; (de bebouwing aan) de Shackletonstraat, Schipholtstraat, Rondostraat en Fugastraat in het zuiden; en door de Glanerbeek en de rijksgrens met Duitsland in het oosten.

Het bestemmingsplan ‘Glanerbrug 2010’ is een actualiserend bestemmingsplan en beoogt te voorzien in een actuele bestemmingsregeling voor het dorp Glanerbrug, waarbij in hoofdzaak de bestaande situatie in planologisch juridische zin wordt vastgelegd. Daarnaast beoogt het bestemmingsplan de realisatie van een drietal kleinere ontwikkelingen mogelijk te maken:

  • de nieuwbouw van 2 vrijstaande woningen aan de Kerkstraat, op het terrein naast nr. 280;

  • de uitbreiding van de Gerardusschool aan de Kerkstraat 155;

  • nieuwbouw van het jeugdhonk ‘De Hut’ bij ‘De Brug’, aan de Schipholtstraat 45.

Ook is het inmiddels onherroepelijk in werking getreden bestemmingsplan voor de nieuwbouw van Ariëns Zorgpalet aan de Gronausestraat als bestaande planologische situatie één op één in het nieuwe bestemmingsplan ‘Glanerbrug 2010’ overgenomen. Hierbij is conform toezeggingen aan Ariëns Zorgpalet en Domijn binnen dezelfde bestemming ook een bouwvlak opgenomen voor het vooralsnog te handhaven voormalige kloostergebouw, dat geen onderdeel uitmaakte van het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van het Ariëns Zorgpalet. Voor een aantal toekomstige ontwikkelingen in Glanerbrug geldt dat deze nog niet voldoende concreet zijn uitgewerkt om in dit bestemmingsplan te faciliteren. Hierbij gaat het om de mogelijke herontwikkeling van de bedrijfslocatie Ouverturestraat 56, de mogelijke herontwikkeling van de locatie Schipholtstraat 165 en de omvorming van de scholen in Glanerbrug-Zuid tot brede school. Voor deze ontwikkelingen zal te zijner tijd een separate planologische procedure worden gevoerd.

Gewijzigde vaststelling:

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van de naar voren gebrachte zienswijzen besloten het bestemmingsplan op de hierna genoemde onderdelen te wijzigen.

  • Wijzigingen verbeelding:

    • o functie-aanduiding ‘dienstverlening’ toegevoegd aan woonhuis Gronausestraat 991 en aan renvooi;

    • o functie-aanduiding ‘maatschappelijk uitgesloten’ toegevoegd aan het gebied met bestemming ‘Gemengd 2’ tussen Veldstraat en Nieuw Frieslandstraat en aan renvooi;

    • o functie-aanduiding ‘supermarkt uitgesloten’ toegevoegd aan het gebied met functie-aanduiding ‘detailhandel’ binnen het gebied met bestemming ‘Gemengd 2’ aan de Nieuw Frieslandstraat en aan renvooi.

  • Wijzigingen planregels:

    • artikel 12, Gemengd 2, lid 12.1: nieuw sub c (functie-aanduiding ‘maatschappelijk uitgesloten’) toegevoegd en bestaande subs c en verder vernummerd;

    • artikel 12, Gemengd 2, lid 12.1: nieuw sub e (functie-aanduiding ‘supermarkt uitgesloten’) toegevoegd en bestaande subs e en verder vernummerd;

    • artikel 12, Gemengd 2, lid 12.1, sub k: tekst ‘/Nieuw Frieslandstraat 20a’ toegevoegd onder punt 3;

    • artikel 12, Gemengd 2, lid 12.6, sub a: tekst wijzigingsbevoegdheid t.b.v. het verwijderen van de functie-aanduiding ‘detailhandel’ gewijzigd;

    • Artikel 25, Wonen, lid 25.1: nieuw sub f (aanduiding ‘dienstverlening’) toegevoegd.

Daarnaast heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan op een aantal onderdelen ambtshalve gewijzigd. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het Overzicht van Wijzigingen dat samen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Terinzagelegging:

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 10 november 2011 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00–16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.20101314-0003

dan wel worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl (zoeken op plannaam).

Beroepstermijn:

Belanghebbenden kunnen van 11 november tot en met 22 december 2011 schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven