Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2010 (Art. 3.8, lid 4 en 6 Wro)

Van donderdag 10 november 2011 tot en met donderdag 22 december 2011 liggen aan de VROM-balie van het gemeentehuis, Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen ter inzage:

  • het op 20 september 2011 door de raad gewijzigd ten opzichte van het ontwerp vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2010 met het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken, waaronder de PlanMER,

  • het reactieve aanwijzingsbesluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 25 oktober 2011 met betrekking tot de percelen Boslandweg 150 en Stokweg 15b.

Het plan, de daarbij behorende stukken en het aanwijzingsbesluit zijn ook in te zien via: http://www.rhenen.nl. Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan en naar het reactieve aanwijzingsbesluit op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn ook rechtstreeks beschikbaar via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0340.BPBuitengebied2010-va01

De bronbestanden van het reactieve aanwijzingsbesluit zijn rechtstreeks beschikbaar via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9926.RA1110RHENBUITENGE-VA01

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Rhenen, met uitzondering van de kernen Rhenen, Achterberg, Elst en Remmerden, alsmede met uitzondering van camping De Thijmse Berg, plangebied Klein Prattenburg (Cuneraweg 384), de percelen Weteringsteeg 51 en Zuidelijke Meentsteeg 8b en de uiterwaarden bij de stad Rhenen.

Doel

Dit bestemmingsplan is een algehele herziening van de ruim 70 geldende bestemmingsplannen in het buitengebied van Rhenen. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actuele planologische regeling voor ruimtelijk relevante zaken in het buitengebied van de gemeente.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage lag van 12 januari 2011 tot en met 22 februari 2011 zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze zijn voor een groot deel het gevolg van ingediende zienswijzen. Daarnaast zijn ook ambtshalve onjuistheden geïnventariseerd en verwerkt. De Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied 2010 biedt een volledig overzicht van alle wijzigingen. Voor de inhoud daarvan wordt verwezen naar de gemeentelijke website of de landelijke voorziening zoals hierboven is vermeld.

Ten behoeve van het bestemmingsplan is een Plan-MER procedure gevolgd. De ontwerp-planMER heeft van 24 juni 2010 tot en met 4 augustus 2010 met het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010 voor een ieder ter inzage gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010 heeft met de gewijzigde ontwerp-planMER ter inzage gelegen van 12 januari 2011 tot en met 22 februari 2011. Tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-planMER zijn diverse zienswijzen ingediend. De vastgestelde PlanMER en het toetsingsadvies van 9 juni 2011 van de Commissie voor de milieueffectrapportage zijn mede ten grondslag gelegd aan de overwegingen van het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde staten van Utrecht hebben op 25 oktober 2011 met toepassing van artikel 3.8, lid 6 een reactieve aanwijzing gegeven. De aanwijzing houdt in dat het plangebied zoals aangegeven op de plankaart met nr. NL.IMRO.9926.RA1110RHENBUITENGE-VA01 geen deel blijft uitmaken van dit bestemmingsplan, voor zover het betreft de bestemming ‘recreatie-verblijfsrecreatie’ voor het perceel Stokweg 15b, respectievelijk een gedeelte van de bestemming ‘maatschappelijk’ met de functieaanduiding ‘religie’ voor het perceel Boslandweg 150, alsmede de in de bij het bestemmingsplan behorende regels in artikel 11, lid 3 geboden uitbreidingsmogelijkheid tot 470 m2 voor het op het perceel Boslandweg 150 aanwezige kerkgebouw.

Beroep

Tijdens de beroepstermijn van vrijdag 11 november 2011 tot en met donderdag 22 december 2011 kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen een wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen het aanwijzingsbesluit van gedeputeerde staten van Utrecht.

Tevens kunt u gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Aan het instellen van beroep en/of het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven