Ontwerpbestemmingsplan Jazz City

Burgemeester en wethouders van Roermond maken, gelet op het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Jazz City B.V. en de McArthurGlen Group (initiatiefnemer) zijn voornemens het gebied Jazz City te gaan ontwikkelen. In dit gebied worden ca. 300 appartementen, een hotel, horeca, Cartoon Studio’s, ca. 12.000 m2 retail en parkeervoorzieningen gerealiseerd. Het gaat daarbij onder andere om een uitbreiding van het huidige Designer Outlet Center. De activiteit vindt niet plaats in de ecologische hoofdstructuur of in een Natura 2000-gebied.

Voor het project zal een Milieueffectrapport (MER) worden gemaakt dat onderdeel zal uitmaken van de milieueffectrapportage-procedure. Het MER is bedoeld om de gevolgen van de voorgenomen ontwikkelingen op het milieu in beeld te brengen, zodat het milieubelang een volwaardige plaats kan krijgen in de besluitvorming. De eerste stap in de m.e.r.-procedure is deze kennisgeving.

Het bevoegd gezag raadpleegt de overheidsorganen en de adviseurs die bij het besluit moeten worden betrokken over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen MER. Ook de commissie voor de milieueffectrapportage zal om advies worden gevraagd.

De stukken liggen met ingang van 9 november 2011 tot en met 20 december 2011 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Markt 31 te Roermond. De stukken zijn tevens digitaal in te zien via www.roermond.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan door eenieder schriftelijk een reactie worden ingediend bij de gemeenteraad van Roermond, Postbus 900, 6040 AX in Roermond.

De gemeente Roermond als bevoegd gezag geeft vervolgens advies over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen MER. Hierna wordt het MER opgesteld door de initiatiefnemer.

Nadat het MER is opgesteld maakt de gemeente Roermond als bevoegd gezag het MER en het ontwerpbestemmingsplan openbaar en legt beide ter inzage. Iedereen kan zienswijzen indienen over het MER en het ontwerpbestemmingsplan. De onafhankelijke Commissie voor de m.e.r. brengt tevens advies uit over het MER.

Naar boven