Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Houtakker II

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 29 september 2011 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Houtakker II

Het bestemmingsplan Houtakker II beoogt de uitbreiding van het bedrijventerrein De Houtakker te Bemmel mogelijk te maken. De uitbreiding is voorzien aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein De Houtakker en wordt begrensd door de N15 en de Van Elkweg.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben o.a. betrekking op:

  • een aanpassing van de hoofdontsluiting van de Houtakker door ter hoogte van de woning Houtakker 10 door middel van een (turbo) rotonde een directe ontsluiting te maken op de Van Elkweg (N839);

  • indien deze ontsluiting niet gerealiseerd kan worden, kan door middel van een wijziging van het bestemmingsplan een directe ontsluiting ten noorden van Houtakker 12 worden gerealiseerd;

  • er wordt in het noordelijk deel van het plangebied een verbinding tussen de Van Elkweg en de Deellaan opgenomen;

  • er is een wijzigingsmogelijkheid opgenomen om de planweg ten zuiden van de aardgastransportleiding te kunnen verschuiven naar de noordzijde van de aardgastransportleiding.

  • De woning Karstraat 36 krijgt een bestemming ‘Bedrijventerrein’ waardoor het als een bedrijfswoning wordt aangemerkt.

Het bestemmingsplan Houtakker II met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 10 november 2011 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=1705.10-VG01

  • Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven → projecten ruimtelijke ordening → bekendmakingen → naam bestemmingsplan invullen);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan het Raadhuisplein 1 te Huissen. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 32 60 111.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro juncto artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bemmel, 9 november 2011

Naar boven