Gemeentelijke coördinatie Oevergeul Boven Rijn Rijnwaarden, toepassing gemeentelijke coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders maken hierbij bekend dat de gemeenteraad van Rijnwaarden op 11 oktober 2011 besloten heeft de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met het mogelijk maken van de maatregelen in het kader van het project Oevergeul Boven Rijn.

Oevergeul

Het project Oevergeul Boven Rijn maakt deel uit van het Inrichtingsplan Rijnwaardense Uiterwaarden en heeft als voornaamste doel waterstandsverlaging. Hiervoor is het nodig dat een nieuw bestemmingsplan

wordt vastgesteld en dat besluiten worden genomen op grond van de Wet ruimtelijke ordening, Waterwet, Natuurbeschermingswet, Flora- en faunawet en Ontgrondingenwet.

Coördinatie

De gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De regeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van de maatregelen begrepen in het project gelijk op te laten lopen met het (ontwerp) bestemmingsplan ‘Oevergeul’.

Dit betekent dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling worden gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid. Het college verzorgt de coördinatie en de bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Tegen de vaststelling van de besluiten kan in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Tegen het raadsbesluit om de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen zelf kan geen beroep worden ingesteld.

Inzage en informatie

Van 10 november tot en met 21 december 2011 ligt het besluit ter inzage bij het gemeentehuis in Lobith.

Naar boven