Noordenseweg nabij nummer 21 te Nieuwkoop, start vrijstellingsprocedure artikel 19 lid 1 WRO

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Nieuwkoop in de openbare raadsvergadering van 15 september 2011 heeft besloten om een voorbereidingsbesluit te nemen én een vrijstellingsprocedure te starten op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) voor:

de bouw van 20 woningen op de locatie Noordenseweg nabij nr. 21 te Nieuwkoop, kadastraal bekend gemeente Nieuwkoop, sectie A, nummer 7585.

De aanvraag om vrijstelling is een gevolg van een op 7 november 2006 ingediende aanvraag om bouwvergunning (registratienummer 2006 0190 I). De bouwvergunning kan alleen met toepassing van een vrijstelling worden verleend, omdat de gronden waarop het bouwplan gesitueerd is voor het grootste gedeelte een agrarische bestemming hebben.

Zienswijzen

Het voorbereidingsbesluit, het ontwerpbesluit omtrent de aanvraag om bouwvergunning en vrijstelling én de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van de dag na deze bekendmaking gedurende een periode van zes weken voor eenieder ter inzage in het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. De stukken zijn ook raadpleegbaar op de website van de gemeente, www.nieuwkoop.nl. Gedurende de periode van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken.

Het besluit omtrent de vrijstelling en het besluit omtrent de bouwvergunning worden beide voorbereid moet toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

Naar boven