Bestemmingsplan Centrum Kanaleneiland, deelgebied 3 en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 10 november 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 27 oktober 2011 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Centrum Kanaleneiland, deelgebied 3.

Plangebied en doelstelling

De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de Amerikalaan, Marco Pololaan, Churchilllaan en Beneluxlaan

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de nieuwe ontwikkelingen binnen deelgebied 3 in Centrum Kanaleneiland te Utrecht planologisch-juridisch mogelijk te maken. De ontwikkelingen omvatten naast een ondergrondse stallinggarage/parkeervoorziening en de functie wonen ook maatschappelijke voorzieningen (zoals een onderwijsinstelling, een bibliotheek, wijkservicecentrum, centrum jeugd en gezin), dienstverlening, kantoorfuncties en in ondergeschikte mate een horecafunctie.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd, met dien verstande dat er een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen die het college van B&W de bevoegdheid toekent de bestemming van de gronden Gemengd 2 zodanig te wijzigen dat indien de Kantoorontwikkeling ter plaatse niet gerealiseerd wordt binnen de in het plan opgegeven maatvoeringen in deze bestemming in plaats van Kantoren en Wonen, Wonen met in de plint maatschappelijke functies, horeca en/of kleine bedrijven, of kantoren mogelijk zijn.

De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de regels en de verbeelding:

De regels

  • Voor de nieuwe wijzigingsbevoegdheid wordt een nieuw artikel 15 ‘WRO-zone-wijzigingsgebied 2’ toegevoegd.

  • De opvolgende artikelen worden vernummerd.

  • Ten gevolge van deze wijziging wordt in artikel 1 begripsbepalingen toegevoegd:

    • 1.12 atelier:

    en wordt in de bijlagen van de regels de staat van Horeca-activiteiten opgenomen.

Wijziging van de verbeelding:

  • Op de vlakken op de verbeelding met de bestemmingen ‘Maatschappelijk’ en ‘Maatschappelijk-openbare dienstverlening wordt aan de gebiedsaanduiding ‘WRO-zone-wijzigingsgebied’ een 1 toegevoegd.

  • Op het vlak op de verbeelding met de bestemming Gemengd 2 wordt een gebiedsaanduiding ‘WRO-zone-wijzigingsgebied 2’ toegevoegd.

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de betreffende artikelen en de verbeelding van het bestemmingsplan.

Besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben op 24 oktober 2011 besloten een hogere waarde vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het bestemmingsplan en het Besluit Hogere Waarden ligt met ingang van 10 november 2011 gedurende zes weken, dus tot en 21 december 2011, ter inzage bij:

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00−17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijkbureau Zuidwest

Marco Pololaan 71, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede tegen het Besluit Hogere Waarden beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per

e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven