Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Indische buurt’ en ‘Leeuwarden-industrieterrein West’

Van 10 november 2011 tot en met 22 december 2011 liggen de (ongewijzigd) vastgestelde bestemmingsplannen ‘Indische buurt’ en ‘Leeuwarden−industrieterrein West’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Indische buurt

Het plangebied ligt in het oostelijke deel van Leeuwarden en wordt begrensd door het Noordvliet in het zuiden, de Bleeklaan en de Ruyterweg in het westen, de Insulindestraat in het noorden en de Archipelweg in het oosten.

Het doel van dit bestemmingsplan is hoofdzakelijk het vastleggen van de bestaande situatie in het plangebied. Het bestemmingsplan is dan ook overwegend conserverend van aard. Wel zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden afgestemd op de huidige regelgeving. Hierdoor kan sprake zijn van perceelsgebonden wijzigingen ten opzichte van het hiervoor geldend plan.

Leeuwarden – industrieterrein West

Het plangebied ligt in het westelijk deel van Leeuwarden. Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Leeuwarden – Zwolle en de Stephenson-viaduct in het oosten, de Harlingervaart en het Verbindingskanaal in het noorden en het Van Harinxmakanaal in het westen en zuiden.

Het doel van dit bestemmingsplan is hoofdzakelijk het vastleggen van de bestaande situatie in het plangebied. Wel is de ‘detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2007’ in het plan vertaald en is de nieuwe westelijke invalsweg meegenomen. Verder zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden afgestemd op de huidige regelgeving. Hierdoor kan sprake zijn van perceelsgebonden wijzigingen ten opzichte van het hiervoor geldend plan.

Inzage

De vastgestelde bestemmingsplannen met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (maandag t/m vrijdag 09.00−16.00 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • via www.leeuwarden.nl/inzage

Beroep

Bent u het niet eens met deze vastgestelde bestemmingsplannen? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 11 november 2011 tot en met 22 december 2011;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven