Vaststelling bestemmingsplan ‘mantelzorg’

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Mantelzorg’ gewijzigd vastgesteld. In het bestemmingsplan wordt ingegaan op de vraag hoe mantelzorg kan worden vertaald in het ruimtelijk beleid van de gemeente Epe. Onder mantelzorg wordt hier dan begrepen: de vrijwillige zorg aan eenieder die hulpbehoevend is op het fysieke, psychische en/of sociale vlak. Het plangebied betreft dan ook de hele gemeente.

Het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, is gewijzigd naar aanleiding van de inbreng van twee zienswijzen, een verbetering van de regels en het invoegen van de erkerregeling voor enkele gebieden.

Het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 9 november 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe.

De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.00 uur en op woensdag van 8.00–20.00 uur (na 17.00 uur uitsluitend op afspraak). De plannen zijn ook in te zien op de website van de gemeente www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’ bij ‘Bestemmingsplannen’ en dan onder ‘Overige bestemmingsplannen’.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • degene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

U moet het beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 8 november 2011

Naar boven