Ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine dorpen - Sebaldeburen, Tuin Provincialeweg 85’

Burgemeester en wethouders geven gelet op artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening kennis van het voornemen een bestemmingsplan vast te stellen voor de voortuin van Provincialeweg 85 te Sebaldeburen. Voor dit plan wordt vooroverleg niet noodzakelijk geacht. Tevens is de gemeentelijke inspraakverordening niet van toepassing. Derhalve wordt zonder vooroverleg en inspraak de procedure terstond vervolgd.

Dit betekent dat burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast bekend maken dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van woensdag 9 november 2011 voor een periode van zes weken voor een ieder tijdens openingstijden in het gemeentehuis bij het KCC ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Kleine dorpen - Sebaldeburen, Tuin Provincialeweg 85’(NL.IMRO.0015.BPSB11BEHE1-OW01), het ontwerpbesluit, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Aanleiding voor dit bestemmingsplan is een uitspraak van de Raad van State in de procedure van het bestemmingsplan Kleine dorpen, waarmee zij de bestemming ‘Tuin’ heeft vernietigd omdat deze bestemming onvoldoende gemotiveerd was. Dit bestemmingsplan voorziet alsnog in deze motivatie en voorziet wederom in de bestemming ‘Tuin’.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine dorpen - Sebaldeburen, Tuin Provincialeweg 85’ is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPSB11BEHE1-OW01

Binnen de gestelde termijn van zes weken is het ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine dorpen - Sebaldeburen, Tuin Provincialeweg 85’ tevens te raadplegen op en beschikbaar gesteld via een link op de gemeentelijke website (www.grootegast.nl) in de bekendmaking (Wonen en Welzijn → Actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen...).

Omgang reacties

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan eenieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Grootegast, Postbus 46, 9860 AA Grootegast, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine dorpen - Sebaldeburen, Tuin Provincialeweg 85’, of naar het volgende e-mail adres ruimtelijkeplannen@grootegast.nl. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak naar voren worden gebracht.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw A. Fennema, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (0594-695714).

Naar boven