Bestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011' gewijzigd vastgesteld en verlening omgevingsvergunningen

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011' en verlening omgevingsvergunningen voor oprichting urban villa op percelen Atlas, Mira en Sirius en woongebouw op perceel Vesta

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2011 heeft besloten het bestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011' gewijzigd vast te stellen onder gelijktijdige verlening van de vier omgevingsvergunningen voor de oprichting van een urban villa op de percelen Atlas, Mira en Sirius en een woongebouw op het perceel Vesta.

Bestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011'

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een urban villa op de percelen Atlas, Mira en Sirius en een woongebouw op het perceel Vesta. B&W hebben het onderhavige bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunningen op basis van de beleidsregels gemeentelijke coördinatieregeling o.g.v. artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid. Dit betekent dat voor de vijf besluiten de procedure ingevolge afdeling 3:4 Awb is gevolgd. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op de maatvoering voor het woongebouw op het perceel Vesta, het aanpassen van de regels aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)-terminologie en het aanpassen van artikel 11.

Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningen liggen met bijbehorende stukken vanaf 8 november 2011 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de website van de gemeente Purmerend: www.purmerend.nl (onder plannen en projecten, bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor belanghebbenden die:

  • zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan/de ontwerp- omgevingsvergunningen;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan/de ontwerp-omgevingsvergunningen bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • beroep instellen tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht in het plan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het (gecoördineerde) besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven