Vastgestelde bestemmingsplannen

De gemeenteraad van Buren stelde op 25 oktober 2011 de volgende bestemmingsplannen gewijzigd vast:

  • Maurik, De Slaag

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van de wijk De Slaag in Maurik mogelijk. Hierbij worden 138 woningen gerenoveerd, 55 woningen gesloopt en 105 nieuwe woningen gebouwd. Het plangebied ligt aan de westkant van de kern Maurik.

(bronbestanden zijn beschikbaar via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.MAUBP20100003-vg01)

  • Maurik, Homoet 1e herziening

Met het bestemmingsplan wordt het mogelijk bedrijfswoningen en een benzinestation te realiseren. Daarnaast wordt de locatie van de nieuwe zendmast verschoven. Tot slot wordt de oostelijke weg verschoven en vervalt een weg.

(bronbestanden zijn beschikbaar via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.MAUBP20110004-vg01)

Gewijzigde vaststelling

De ontwerpbestemmingsplannen, zoals deze ter inzage hebben gelegen, zijn gewijzigd naar aanleiding van de zienswijzen. Daarnaast zijn er ambtshalve aanpassingen in het plan aangebracht. Een overzicht van alle wijzigingen is te raadplegen in de ‘Nota beantwoording zienswijzen en ambtshalve aanpassingen’.

Hoe kunt u de bestemmingsplannen bekijken?

De bestemmingsplannen en bijbehorende stukken liggen 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 10 november 2011 en loopt tot en met woensdag 21 december 2011. U kunt in deze periode de stukken inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

De plannen zijn ook te zien via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren op de plannen?

Als u het niet eens bent met (één van) de bestemmingsplannen kunt u tot en woensdag 21 december 2011 beroep instellen als:

  • u op tijd uw zienswijze tegen het eerdere ontwerpbesluit bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • u belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat bent geweest om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbesluit bij de gemeenteraad in te dienen;

  • u belanghebbende bent en het niet eens bent met de wijzigingen die zijn aangebracht. Dit is dus alleen van toepassing bij een gewijzigd vastgesteld besluit.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen van het beroep en

  • uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Maurik, 9 november 2011

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven