Vastgestelde bestemmingsplannen Buitengebied Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 17 oktober 2011 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld.

  • De ‘21e herziening bestemmingsplan Buitengebied Dalfsen, Hofmanssteeg 7’.

    In deze partiële herziening wordt in het kader van het VAB-beleid de oorspronkelijke gebruiksregels van het moederplan aangevuld zodat jeugdopvang als ondergeschikte activiteit bij een agrarisch bedrijf mogelijk is.

  • De ‘24e herziening bestemmingsplan Buitengebied Dalfsen, Veldweg 9a-18a’.

    In deze partiële herziening wordt de verbindingspijl op de plankaart tussen de percelen Veldweg 9a en 18a die samen één agrarisch bouwperceel vormen verwijderd. En maakt het mogelijk dat met benutting van de bestaande bebouwing op beide percelen één agrarisch bedrijf gevestigd mag zijn. De bestaande en vergunde bebouwingsoppervlakte op de percelen is in deze herziening vastgelegd en kan niet worden uitgebreid.

Bij de vaststelling van de plannen zijn geen wijzigingen aangebracht door de gemeenteraad ten opzichte van de ontwerpplannen zoals deze ter inzage hebben gelegen.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 9 november 2011 tot en met 20 december 2011 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Dalfsen.

Ook kunt u de vastgestelde bestemmingsplannen inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Tijdens deze termijn kan eenieder die redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 8 november 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven