Kennisgeving Wolvega – Struikheide ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Wolvega – Struikheide en de ontwerpomgevingsvergunning voor de te bouwen woningen ter inzage liggen.

Het plangebied beslaat de locatie aan de Struikheide 37 t/m 69 (oneven) te Wolvega, kadastraal bekend Wvg D nrs. 6926, 6927, 6928 en 6936 (deels) waarop momenteel 16 te slopen huurwoningen staan.

De ontwikkeling van woningbouwcoöperatie WoonFriesland is gericht op het vervangen van zestien huurwoningen voor twaalf grotere huurwoningen en het gedeeltelijk herinrichten van het openbaar gebied (o.a. tussenpaden) ter plaatse.

Ontwerpbestemmingsplan

De nieuw te bouwen woningen zijn anders gesitueerd dan de bestaande woningen en worden deels buiten de in het huidige bestemmingsplan aangegeven bouwvlakken gebouwd. Planologische medewerking aan het plan is mogelijk met een partiële herziening van het bestemmingsplan.

Voorafgaand aan de ontwerp-fase heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen voor inspraak en is het plan toegestuurd naar instanties voor overleg. De ingekomen reacties zijn inmiddels beantwoord. Het plan is ongewijzigd ten opzichte van het voorontwerp.

Ontwerpomgevingsvergunning

Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook de ontwerpomgevingsvergunning ter inzage. Dit is mogelijk op grond van de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wro. De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft op 19 september 2011 ingestemd met de toepassing van deze regeling.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 10 november 2011 gedurende een termijn van zes weken (tot en met 21 december 2011) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Griffioenpark 1, ter inzage. De stukken zijn daarnaast via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen in te zien. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze omtrent het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kenbaar maken aan de gemeente Weststellingwerf, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via tel: 0561-691383.

Naar boven