Bestemmingsplan ‘Verspreide bedrijven en detailhandel’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Verspreide bedrijven en detailhandel’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft een tweeledig doel. Ten eerste voorziet het bestemmingsplan voor diverse binnenstedelijke bedrijfslocaties in een ‘reparatie’ van de bij de bedrijfsbestemming bijbehorende bestemmingsregels. De huidige bedrijfsbestemming in diverse bestemmingsplannen wordt geclusterd in één nieuwe bedrijfsbestemming, waarbij detailhandel als zelfstandig onderdeel van de bedrijfsvoering wordt uitgesloten. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in het verminderen van de mogelijkheden tot het vestigen van een supermarkt ten gevolge van de herontwikkeling van de ‘Zeeland’. Om dit te kunnen realiseren is een reductie van het aantal vierkante meters voor de supermarktfunctie gewenst. Er zijn 3 locaties die daarvoor in aanmerking komen: Wouwsestraatweg 120−122, Vlaszak 27 en Glacisstraat 16−17−18.

Vanaf 2 mei 2011 heeft het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen. Daarbij zijn meerdere zienswijzen ingekomen. Enkele zienswijzen hebben geleid tot een aanpassing van het plan. De door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op:

  • 1. het in hoofdstuk 12 economische uitvoerbaarheid van de bestemmingsplantoelichting opnemen dat voor de drie detailhandelslocaties met de eigenaar een anterieure overeenkomst is gesloten;

  • 2. het verwijderen van het perceel Eikstraat 21, 23 en Kastanjelaan 65 uit bijlage 1 van de bestemmingsplantoelichting;

  • 3. het vermelden in paragraaf 10.3.2. van de bestemmingsplantoelichting van de aanwezigheid van de in het plangebied aanwezige gasleiding en het aandacht besteden aan het nieuwe externe veiligheidsbeleid.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ligt vanaf 7 november 2011 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder ‘Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening’. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0748.BP0087-0301

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Bergen op Zoom, 4 november 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

A.C. Spindler.

Naar boven