Ontwerpbestemmingsplannen Transvaal Eikenlaan de Es Sleeuwijk en Rijksstraatweg 180

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 11 februari gedurende 6 weken tot 25 maart 2011 ter inzage liggen de ontwerpbestemmingsplannen:

  • 1. Transvaal Eikenlaan – de Es te Sleeuwijk.

  • 2. Rijksstraatweg 180 te Sleeuwijk

Het onder 1 genoemde plan voorziet in de realisering van een winkelcentrum met appartementen, grondgebonden woningen en een woonzorgcomplex aan de Transvaal/Eikenlaan te Sleeuwijk en een herontwikkeling van de vrijkomende locatie aan de Esdoornlaan te Sleeuwijk.

Het onder 2 genoemde plan voorziet in de realisering van een garagebedrijf met bovenwoning alsmede de realisering van maximaal 4 woningen (met inbegrip van de bestaande woning op het perceel.

Ontwerpontheffingsbesluit hogere geluidwaarden

Voor beide bestemmingsplannen dient tevens ontheffing verleend te worden voor een hogere geluidwaarde op grond van artikel 83 en 110a Wet Geluidhinder.

Voor het ontwerpbestemmingsplan Transvaal Eikenlaan/De Es te Sleeuwijk betreft dit een maximum van 54 dB voor de grondgebonden woningen in het deelplangebied Transvaal Eikenlaan en de appartementen op de winkelblokken 1 en 3 in het deelplangebied Transvaal Eikenlaan.

Voor het ontwerpbestemmingsplan Rijksstraatweg 180 betreft het tot de waarden van 53 dB tengevolge van de Rijksweg A27 en maximaal 63 dB voor Rijksstraatweg en Transvaal voor de nieuw te bouwen woningen.

De ontwerpbestemmingsplannen en het voornemen om ontheffingen te verlenen voor de hogere geluidwaarden liggen vanaf vrijdag 11 februari gedurende 6 weken tot 25 maart a.s. voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum op het gemeentehuis van Werkendam. De stukken zijn ook in te zien via www.werkendam.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen bij de gemeenteraad tegen de ontwerpbestemmingsplannen en belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffingen te verlenen voor de hogere geluidwaarden bij het college van B&W, postbus 16, 4250 DA Werkendam.

Wanneer u gebruik wilt maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen genoemde termijn contact opnemen met Anja Boterblom die met uitzondering van woensdagmiddag op werkdagen bereikbaar is tot 15.00 uur onder telefoonnummer 0183-507345 of per e-mail anja.boterblom@werkendam.nl.

Werkendam, 10 februari 2011

Naar boven