Beschikking wijzigingspercentage haalbaarheidsonderzoek in het kader van de Regeling Naturalisatietoets Nederland

26 oktober 2011

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Overwegende, dat het indexcijfer der CAO-lonen, inclusief bijzondere beloningen, per 30 juni 2011 afwijkt van het overeenkomstig indexcijfer per 30 juni 2010;

Gelet op artikel 6, derde tot en met achtste lid, van de Regeling Naturalisatietoets Nederland;

Besluit:

Artikel 1

Het percentage, bedoeld in artikel 6, vijfde lid, van de Regeling Naturalisatietoets Nederland wordt voor de bepaling van de hoogte van het kosten voor het haalbaarheidsonderzoek voor het jaar 2012 vastgesteld op 1,1 %.

Artikel 2

Deze beschikking en de daarbij behorende toelichting worden bekend gemaakt in de Staatscourant.

Artikel 3

Deze beschikking treedt in werking op 1 januari 2012. Zij wordt aangehaald als: Beschikking wijzigingspercentage haalbaarheidsonderzoek in het kader van de Regeling Naturalisatietoets Nederland.

Den Haag, 26 oktober 2011

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Ingevolge artikel 6, vijfde lid, Regeling naturalisatietoets Nederland worden de kosten van dit haalbaarheidsonderzoek jaarlijks met ingang van 1 januari met een bepaald percentage gewijzigd (geïndexeerd). Voor de vaststelling van het percentage komen in aanmerking de indexcijfers per 30 juni 2011 en per 30 juni 2010. Deze bedragen 128,2 respectievelijk 126,8, hetgeen een procentueel verschil van 1.1041 oplevert. Afronding ingevolge artikel 6, zesde lid, Regeling naturalisatietoets Nederland op tienden van een procent betekent een verhoging van het bedrag dat aan het ROC Amsterdam moet worden betaald voor het haalbaarheidsonderzoek met 1,1%.

Het geïndexeerde tarief voor het haalbaarheidsonderzoek zoals dat met ingang van 1 januari 2012 geldt, bedraagt € 293,–. Dit tarief wordt opgenomen in de Handleiding voor de toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap.

Naar boven