Bestemmingsplan Kerk Preekhillaan

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het:

Bestemmingsplan Kerk Preekhillaan

op 13 oktober 2011 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt daarom met ingang van 7 november 2011 voor de duur van zes weken, dus tot en met 18 december 2011, voor eenieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Goedereede bij de publieksbalie ter inzage. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Het plangebied betreft het terrein rond verenigingsgebouw Eben-Haëzer en het perceel Diependorst 18a in Ouddorp. Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is dat het bouwplan voor het kerkgebouw in strijd is met het geldende bestemmingsplan. Dit houdt in dat het bestemmingsplan is gemaakt om de bouw van een nieuw kerkgebouw mogelijk te maken. De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan heeft betrekking op het toevoegen van een regeling voor de bescherming van de molenbiotoop in de bestemmingsplanregels.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag, woensdag en donderdag van 13.00 uur−16.00 uur, en bovendien op donderdag van 18.00 uur–19.30 uur. Buiten deze tijden is inzage alleen mogelijk op afspraak. Tevens is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op de website van de gemeente vanaf 7 november 2011 tot en met 18 december 2011, www.goedereede.nl onder actueel → terinzagelegging, alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met 18 december 2011kan beroep tegen het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen de door gemeenteraad aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Naar boven