Ontwerpbestemmingsplan Oosterzee-Gietersebrug / ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen, Ontwerpbesluit hogere waarden wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Oosterzee-Gietersebrug ter inzage wordt gelegd. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de bestaande kern Oosterzee(-Gietersebrug) waarvoor nu nog een aantal, deels verouderde, bestemmingsplannen gelden. Het betreft een in hoofdzaak conserverend plan. Het plan voor 20 nieuwe woningen aan de westkant van Oosterzee is niet meer in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen. Voor een ontwikkeling met woningbouw aan de westkant van Oosterzee zal een apart bestemmingsplan worden gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet nog wel in de mogelijkheid van het realiseren van maximaal 4 recreatieappartementen in de bestaande schuur op het perceel Herenweg 90. Voor het perceel Herenweg 88 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, zodat eventueel in de toekomst de bouw van twee woningen en 4 loodsen mogelijk is. Daarbij mag de oppervlakte van de gezamenlijke loodsen dan niet groter zijn dan 1000 m2.

Besluit hogere waarden

Voor het perceel Herenweg 88 is het voornemen hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting op de gevels van de eventuele toekomstige woningen vast te stellen. Daartoe is een ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met daarin het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor met ingang van donderdag 3 november 2011 voor de duur van zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7 te Lemmer. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken met ingang van donderdag 3 november 2011 ook raadplegen op de website www.lemsterland.nl onder het kopje ‘Actueel’ ‘Bekendmakingen en publicaties’ en vervolgens ‘ruimtelijke ordening’.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Dit kan op de volgende wijze:

  • Schriftelijk. U kunt uw zienswijze sturen aan: de gemeenteraad van Lemsterland, postbus 2, 8530 AA Lemmer;

  • Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met Piet Loonstra van de sector Grondgebied, tel. 0514 - 567534. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk drie weken voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt.

Reageren op de het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden Wet geluidhinder?

Alleen belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

Zienswijzen kunnen op de volgende wijze worden ingediend.

  • Schriftelijk. U kunt uw zienswijze sturen aan: het college van B en W van Lemsterland, postbus 2, 8530 AA Lemmer;

  • Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met Klaas Hessel Adema van de sector Grondgebied, tel. 0514-567549. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk drie weken voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt.

Lemmer, 2 november 2011

Naar boven