Bestemmingsplan Hoek Zuster Kortestraat-Tilweg Roodeschool

Op 13 oktober 2011 heeft de raad van de gemeente Eemsmond het bestemmingsplan Hoek Zuster Kortestraat-Tilweg Roodeschool vastgesteld. Dit bestemmingsplan omvat het bouwen van vier levensloopbestendige woningen op deze hoek.

Wijziging

Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan wijkt af van het eerder ter inzage gelegde ontwerp. De wijziging heeft uitsluitend betrekking op de toelichting, namelijk:

  • op verzoek van ProRail is in de toelichting een akoestisch onderzoek opgenomen;

  • op verzoek van het Waterschap Noorderzijlvest is in de toelichting een passage over toename en afname van verhard oppervlak opgenomen.

Ter inzage

Van 4 november tot en met 15 december 2011 liggen het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook bekijken via www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

Inwerking

Het bestemmingsplan Hoek Zuster Kortestraat-Tilweg Roodeschool treedt in werking op 16 december 2011.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met 15 december 2011 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan:

  • als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp;

  • als u belanghebbende bent en beroep instelt tegen de wijziging die door de gemeenteraad is aangebracht bij vaststelling.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist. U moet daarbij het spoedeisend belang aangeven.

Naar boven