Vooraankondiging bestemmingsplan Buitengebied Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het buitengebied van Culemborg. Het plangebied beslaat het gehele grondgebied van de gemeente Culemborg dat niet binnen de bebouwde kom valt, waarin bebouwing niet domineert. In het noorden wordt het buitengebied begrensd door de rivier de Lek met de uiterwaarden. De westgrens van de gemeente wordt gevormd door de Diefdijk, met daarachter de buurgemeenten Vianen en Leerdam. In het zuiden grenst de gemeente aan Geldermalsen. In het oosten grenst het buitengebied aan de gemeente Buren.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het niet mogelijk een inspraakreactie in te dienen of zienswijzen naar voren te brengen. Op dit moment liggen er nog geen stukken ter inzage. Het voorontwerpbestemmingsplan zal in 2012 ter inzage worden gelegd in het stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg.

Tegelijkertijd wordt het voorontwerpbestemmingsplan in het kader van het wettelijk vooroverleg toegezonden aan diverse instanties, zoals Gedeputeerde Staten van Gelderland, de Vrom-Inspectie en het Waterschap, met het verzoek om een reactie. De kennisgeving van de ter inzage ligging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Culemborgse Courant, Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Burgemeester en Wethouders van Culemborg,

de secretaris,

P. van der Veer.

De burgemeester,

R. van Schelven.

Naar boven