Voorontwerpbestemmingsplan Legmeerpolder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend, dat in de inspraak wordt gebracht het voorontwerpbestemmingsplan Legmeerpolder.

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting betreft de gronden globaal begrensd door: Het plangebied is gesitueerd in het zuidwesten van Amstelveen. Het plangebied omvat het gebied globaal begrens door de J.C. van Hattumweg in het noorden, vervolgens naar het zuiden toe langs de Bovenkerkerweg en de Zijdelweg (oostgrens). Vanaf de noordelijke grens van het perceel Zijdelweg 3 loopt de grens van het plangebied naar het westen toe. Vervolgens loopt de zuidgrens vanaf de Amstelveense Tocht tot aan de Noorddammerweg ter hoogte van de Meerlandenweg. Het laatse deel van de zuidgrens loopt vanaf de Noorddammerweg naar de Legmeerdijk. Deze grens loopt ter hoogte van de zuidgrens van het perceel Legmeerdijk 260 en de Noorddammerweg 99. De westgrens loopt langs de Legmeerdijk. In het zuidelijk deel van het plangebied is de nieuwe N201 voor een deel meegenomen.

Het plangebied bestaat uit grofweg in twee gebieden. Ten westen van de Meerlandenweg is sprake van overwegend agro-industriëel gebruik door kwekerijen met omvangrijke kassencomplexen; oostelijk is het gebied een relatief open en leeg agrarisch gebied.

Aangezien er in het grootste deel van het plangebied geen ontwikkelingen te verwachten zijn de komende jaren is overwegend gekozen voor de planvorm van een conserverend bestemmingsplan.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 3 november 2011 tot en met 30 november 2011 ter inzage.

Op woensdag 16 november 2011 vindt er een informatieavond plaats in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1. Tussen 18.00 tot 20.00 uur is er de mogelijkheid om informatie over het plan in te winnen en/of een reactie te geven.

Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kunnen ingezetenen van de gemeente Amstelveen en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het digitale voorontwerpbestemmingsplan ‘Legmeerpolder’ raadplegen op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11-VO01 en op de gemeentelijke website onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding of rechtstreeks onder http://ro0362.ropubliceer.nl/

Papier

Het papieren voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur).

Amstelveen, 2 november 2011

Naar boven