Vaststelling bestemmingsplan Twinport

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 04 oktober 2011. het bestemmingsplan Twinport, met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP030700W000001-0401

En ondergrond o_NL.IMRO.0917.BP030700W000001-0401.dwg, met bijbehorende regels en toelichting heeft vastgesteld.

Door het vaststellen van een partiële herziening van het bestemmingsplan, zal de naast de bestaande situatie, de realisatie van de geplande ontwikkeling planologisch-juridische worden vastgelegd.

In de toekomstige situatie zullen er op de bestaande parkeergarage ‘Twinpark’, gelegen tussen Twinport 3 en Technohouse, drie kantoorunits worden gebouwd. De kantoorunits bestaan elk uit twee verdiepingen ‘op poten’. De units zijn via glazen loopbruggen (A) verbonden met elkaar. Op de parkeerlaag zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor de units. Het dak zal een groene inrichting krijgen

Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de bestaande bebouwing van Technohouse.Het onbebouwde perceel ten oosten van de straat Nieuw Eyckholt vormt de oostelijke plangrens. Aan de zuidzijde is de weg Nieuw Eyckholt gelegen die de verbinding vormt met het centrum van Heerlen, de A76 en de A79. Aan de noordzijde liggen nog te ontwikkelen gronden die net als het plangebied deel uitmaken van businesspark ‘Coriopolis’. Daarnaast bevindt zich in het plangebied de parkeergarage ‘TwinPark’ die in de parkeervraag voorziet van het TwinPort complex dezerzijds en de Hogeschool Zuyd anderzijds. Op het dak van deze parkeergarage zal de ontwikkeling TwinPort fase 4–5–6 worden gerealiseerd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 3 november 2011 gedurende zes weken ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16–17–18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Telefoon: 045-5604488.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt, kunnen gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven