Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van Middelharnis brengen overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, ter openbare kennis, dat met ingang van 7 februari 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’.

Aanleidingen voor het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied zijn onthouden goedkeuringen van het nog geldende bestemmingsplan Buitengebied uit 1999, ouderdom van het geldende bestemmingsplan, eilandelijke structuurvisie, actualisering en digitaliseringsverplichtingen uit de Wro.

Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrenzen van het buitengebied en de kernen van Middelharnis, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge en Stad aan ’t Haringvliet.

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in een actualisering van de huidige bestemmingsregelingen en het bieden van voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor de komende planperiode. In het voorontwerpbestemmingsplan worden geen directe grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. In eerste instantie wordt aangesloten op de bouw- en gebruiksmogelijkheden uit het geldende bestemmingsplan. Waar nodig zijn deze bouwmogelijkheden verruimd overeenkomstig het provinciale beleid wat is aangegeven in de Provinciale Verordening Ruimte. Uitgangspunt voor het buitengebied is behoud van het open landschap door bebouwing zoveel mogelijk te clusteren. De grondgebonden agrarische bedrijven krijgen als beheerders van het landschap voldoende ontwikkelingsruimte. Daarnaast dient het landschap aantrekkelijk te blijven van recreatieve functies. Kleinschalige herontwikkelingen van voormalige functies genieten een voorkeur boven het inpassen van nieuwe ontwikkelingen. Voor het wijzigen van bestaande bedrijfsfuncties zijn in het voorontwerpbestemmingsplan verschillende binnenplanse wijzigingsbevoegdheden opgenomen.

Omtrent het voorontwerpbestemmingsplan zal advies worden ingewonnen van de overlegpartners (ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening) die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan.

Van 7 februari 2011 tot 28 maart 2011 liggen alle relevante stukken met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied voor eenieder ter inzage. Gedurende deze termijn is het mogelijk schriftelijk een inspraakreactie in te dienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Middelharnis. Het adres is: Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Daarnaast wordt op 28 februari 2011 om 19:00 uur op het gemeentehuis van Middelharnis een inspraakavond gehouden. Deze inspraakavond is voor eenieder toegankelijk.

In een later stadium zal een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd worden voor het indienen van zienswijzen. Deze terinzagelegging zal te zijner tijd apart gepubliceerd worden.

Deze bekendmaking en het voorontwerpbestemmingsplan zal eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website www.middelharnis.nl.

Naar boven