Bestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten Eerste Herziening’ vastgesteld

Ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wro maken burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest bekend dat de raad op 15 september heeft besloten het bestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten Eerste Herziening’ vast te stellen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit liggen met ingang van 3 november gedurende zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan Wilhelminapark en Geesten is op 18 februari 2010 vastgesteld door de gemeenteraad. In dit vastgestelde bestemmingsplan zat een aantal technische onvolkomenheden.

Het gaat onder meer om:

  • 1. het toekennen van de bevoegdheid tot het stellen van nadere eisen aan het college van Burgemeester en wethouders met betrekking tot het bouwen in het (Rijks-)beschermd dorpsgezicht;

  • 2. het verwijderen van kennelijke verschrijvingen in de erfbebouwingsregels bij de bestemming Wonen, om zo onder meer het bouwen in de perceelsgrens mogelijk te maken.

Om deze onvolkomenheden recht te zetten is deze eerste partiële herziening van het bestemmingsplan opgesteld.

Met deze partiële herziening is het niet toegestaan om bestemmingen te wijzigen en dus om ontwikkelingen mogelijk te maken. Het doel en de aard van dit bestemmingsplan is het repareren van onvolkomenheden.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 3 november tot en met 14 december 2011 van maandag tot en met vrijdag (feestdagen uitgezonderd) van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Tevens zijn het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl  (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’).

Tijdens de terinzagelegging kunnen degenen die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen aan de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen binnen de beroepstermijn (6 weken) een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven