Bestemmingsplan ‘correctieve herziening Hart van de Wijk Waterkwartier’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 03-11-2011 bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘correctieve herziening Hart van de Wijk Waterkwartier’

Het voorliggend bestemmingsplan voorziet in de planologische grondslag voor de ontwikkeling van winkelcentrum De Vijver en de directe omgeving. Het winkelcentrum wordt getransformeerd en uitgebreid in samenhang met herstructurering en nieuwbouw van woningen in de omgeving van het winkelcentrum.

Om de bovenstaande ontwikkeling mogelijk te maken is een bestemmingsplan vastgesteld. Dit plan is het bestemmingsplan ‘Hart van de Wijk Waterkwartier’. Tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit is voor de plandelen ‘Centrum-Buurt’, ‘Detailhandel’ en ‘Gemengd’ vernietigd. Om deze plandelen te repareren is het bestemmingsplan ‘correctieve herziening Hart van de Wijk Waterkwartier’ opgesteld.

Gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 12-09-2011 met betrekking tot de regels gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • Artikel 4.1 onder a en b is samengevoegd tot een regel;

  • In Artikel 5.2 is ‘het bepaalde in artikel 5.1 onder a’ gewijzigd in artikel 5.1.1 onder a;

  • Artikel 5.2 is omgeruild met artikel 5.3.

Beroep

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan dan kunt u tot en met 16-11-2011 beroep instellen als:

  • u op tijd uw zienswijze tegen het eerdere ontwerpbesluit bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • u belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat bent geweest om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbesluit bij de gemeenteraad in te dienen;

  • u belanghebbende bent en het niet eens bent met de wijzigingen die zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u schriftelijk indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan raadplegen

Het bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 03-11-2011 tot en met woensdag 14-12 2011. U kunt in deze periode de stukken inzien bij het loket in het gemeentehuis. Tevens is het plan te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0709HvdW1eherz-vs01

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link: http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0709HvdW1eherz-vs01

Naar boven