Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Poppenwier-Marsherne 5’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat de raad op 11 januari 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Poppenwier-Marsherne 5’ gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Poppenwier-Marsherne 5’ heeft betrekking op het vestigen van een honden(quarantaine)pension binnen de bestaande gebouwen op het perceel Marsherne 5 te Poppenwier. Dit is niet toegestaan binnen de bestemming ‘woonboerderij’ omdat het bedrijf geclassificeerd wordt als milieucategorie 3.2. In het bestemmingsplan Buitengebied 2008 is binnen de bestemming woonboerderij wel ruimte gelaten voor een beroep- of bedrijf-aan-huis of andere niet-agrarische bedrijvigheid, echter tot maximaal milieucategorie 3.1.

De volgende wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan:

  • Het bestemmingsplan is aangepast ten gevolge van de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 februari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPMarsherne5Pwier-VA01

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • eenieder, tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de termijn naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven