Bestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-Oost’

De gemeenteraad heeft op 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-Oost’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat een gedeelte van het project Waterfront, onder meer het gebied tussen de historische binnenstad en het Dolfinarium. Het plan voorziet in een wijziging van de bestaande situatie. Door aanleg van een binnenhaven ter plaatse van de huidige boulevard komt de binnenstad van Harderwijk weer aan het water te liggen. De omgeving van het Dolfinarium verandert hierdoor aanmerkelijk. Door deze transformatie wordt de Boulevard versmald en verdwijnen de bestaande parkeerterreinen. In andere delen van het project Waterfront wordt voorzien in voldoende vervangende parkeergelegenheid voor Dolfinariumbezoekers en vergunninghouders.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat:

  • in artikel 9.2 van de regels is bepaald dat het totale bruto vloeroppervlak van detailhandel en horeca (met uitzondering van hotels) maximaal 2.500 m2 mag bedragen, met dien verstande dat het bruto vloeroppervlak aan detailhandel niet meer dan 1.500 m2 mag bedragen;

  • in artikel 9.2 van de regels is bepaald dat de verkoopvloeroppervlakte van één winkel in scheepsbenodigdheden en/of watersportartikelen ten hoogste 500 m2 mag bedragen; voor andere winkels geldt een maximum van 250 m2;

  • op de verbeelding is de zuidwestelijke begrenzing van de functieaanduiding ‘brug’ in het verlengde van de Havendam 15 meter in zuidwestelijke richting verschoven;

  • de grens van het bestemmingsplan aan de noordwestzijde van de percelen Strandboulevard-Oost nrs 10–16 is in overeenstemming gebracht met de grens van het bestemmingsplan Binnenstad, waardoor het plangebied enigszins is verkleind.

Het bestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-Oost’ ligt met ingang van 3 november 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Het plan kunt u ook raadplegen via www.harderwijk.nl, (wonen en leven, ruimtelijke plannen, Waterfront) of via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans).

Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: de heer T. Ferwerda, tel. 0341 411153.

Naar boven