Bestemmingsplan ‘Friesegracht 2011’

De gemeenteraad heeft op 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Friesegracht 2011’ gewijzigd vastgesteld. Het plan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één actueel plan. Op een aantal punten wordt afgeweken van de nu geldende bestemming. De belangrijkste afwijkingen zijn:

  • de volkstuinen worden positief bestemd;

  • de gebruiksmogelijkheden van de kantoren aan de Johanniterlaan worden verruimd;

  • op een perceel aan de Houtkamp wordt het mogelijk gemaakt garageboxen te realiseren;

  • de pastorie van de Plantagekerk krijgt een woonbestemming.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat:

  • geluidgevoelige functies, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder en het besluit geluidhinder, worden uitgesloten voor de percelen met de bestemming ‘Gemengd’ ten zuiden van de Johanniterlaan;

  • de functieaanduiding ‘maatschappelijk’ op de verbeelding wordt toegevoegd aan het perceel Stationslaan 134 (voormalige pastorie Plantagekerk) en de bestemmingsgrens tussen ‘Wonen’ en ‘Maatschappelijk’ tussen Stationslaan 134 en 136 wordt verlegd.

Het bestemmingsplan ‘Friesegracht 2011’ ligt met ingang van 3 november 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Het plan kunt u ook raadplegen op de gemeentelijke website www.harderwijk.nl, wonen en leven, ruimtelijke plannen, Friesegracht of via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl)

Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: de heer P. Mulder, tel. 0341-411329.

Naar boven