Bestemmingsplan Landgoed de Hattert

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan landgoed De Hattert in de raadsvergadering van 20 oktober 2011 ongewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van een landgoed ter hoogte van het voormalig kasteel de Hattert (Hattertweg 6 te Vierlingsbeek). Het plangebied ligt ten westen van Vierlingsbeek en wordt ingesloten door de autosnelweg A73 in het westen en de spoorlijn van Venlo naar Nijmegen in het oosten. Het gaat om een gebied van ongeveer 39 hectare. Binnen het landgoed mogen drie landgoedwoningen gerealiseerd worden. Deze woningen zijn gesitueerd aan de Voortweg.

Met ingang van 2 november 2011 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Boxmeer. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/openbare bekendmakingen/bestemmingsplannen. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het idn-nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0756.BP11VbkDeHattert-VG01.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan tot en met 14 december 2011 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Verder kan iedereen die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, bij genoemde afdeling beroep instellen. Een beroepsschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit, treedt in werking op 15 december 2011, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Boxmeer, 1 november 2011

Naar boven