Uitwerkingsplan ‘Blaricummermeent, Uitwerkingsplan 2 bedrijvenpark’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.6, 3.8 en 3.9a Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het college van Blaricum op 25 oktober 2011 het uitwerkingsplan ‘Blaricummermeent, Uitwerkingsplan 2 bedrijvenpark’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

De gemeenteraad heeft op 16 mei 2007 het bestemmingsplan Blaricummermeent Werkdorp vastgesteld. Dit is een globaal bestemmingsplan met uitwerkingsplicht voor de deelplannen met woningen, het deelplan bedrijvenpark en de hoofdplanstructuur.

Dit uitwerkingsplan betreft een kavel in het bedrijvenpark gelegen in het zogenaamde ‘tweede oor’. Dit is een gedeelte van het bedrijvenpark dat ongeveer halverwege De Blaricummermeent ligt, ingeklemd tussen de Stichtseweg (oostkant) en de rivier (westkant).

Dit uitwerkingsplan is opgesteld om de bouw van een voorzieningencluster mogelijk te maken waarin in eerste instantie een horecagelegenheid, informatiecentrum en het kantoor voor het projectbureau De Blaricummermeent worden gevestigd.

In het vigerend bestemmingsplan is het plangebied bedrijvenpark bestemd als ´Bedrijfsdoeleinden uit te werken´ (Buw). De basisregels zijn vastgelegd in het door de gemeenteraad vastgestelde globale bestemmingsplan Blaricummermeent Werkdorp. Het uitwerkingsplan is een nadere detaillering van het globale bestemmingsplan en is gebaseerd op het Masterplan De Blaricummermeent en het specifiek voor het bedrijvenpark van de Blaricummermeent opgestelde het ‘Ruimtelijk Kader Park 27, Blaricum’ en het ‘Beeldkwaliteitplan Park 27’.

Een ontwerp van het uitwerkingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen.

Ter inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan, bijbehorende stukken en het bijbehorende besluit, liggen vanaf maandag 31 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes.

U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tevens is het uitwerkingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Blaricum en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening kan degene die een zienswijze heeft ingebracht, danwel diegenen die kunnen aantonen daartoe niet in de gelegenheid te zijn geweest, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven