Verleende omgevingsvergunningen Dorpsveld Nes-Noord (Wabo-10-045/046/049/050/051)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen maken bekend dat zij een vijftal omgevingsvergunningen hebben verleend die het mogelijk maken om in afwijking van het geldende bestemmingsplan 57 huur- en 125 koopwoningen op te richten op de locatie Dorpsveld in Nes-Noord te Schagen.

De vergunningen met de zaaknummers WABO-10-045/046/049/050/051 treden in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepsschrift is verstreken.

De aanvragen, de beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 november 2011 ter inzage bij de afdeling Ruimte op werkdagen van 8:15–12:00 uur en ’s middags op afspraak. Voornoemde stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder omgevingsvergunningen: project Dorpsveld Nes-Noord. De beschikkingen zijn ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen niet gewijzigd.

Tegen de verleende vergunningen kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank Alkmaar en wel binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen.

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikkingen.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikkingen.

Op grond van het bepaalde in artikel 6:5 Awb wordt het beroepschrift ondertekend en bevat het tenminste:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Het instellen van beroep is niet voldoende om ook de werking van de bestreden besluiten op te schorten in afwachting van de uitspraak. Om dat te bereiken kan, nadat beroep is ingesteld, aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek kan gehonoreerd worden indien onverwijlde spoed – mede gelet op de betrokken belangen – dat vereist. Overeenkomstig artikel 6.1, derde lid van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt nadat het verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek kan worden geadresseerd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Naar boven