Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Financiën, nr. FEZ-U-3088439, houdende Verlening tijdelijke status baten-lastendienst jeugdzorgplus -instelling Almata tot en met 31 december 2012

20 oktober 2011

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister van Financiën,

Handelend in overeenstemming met het gevoelen van de Ministerraad;

Gelet op artikel 10, eerste lid van de Comptabiliteitswet;

Besluiten:

Artikel 1

De tijdelijke status van baten-lastendienst als bedoeld in artikel 10, eerste lid van de Comptabiliteitswet, van de instelling jeugdzorgplus -instelling Almata te Den Dolder en Ossendrecht wordt verlengd tot en met 31 december 2012.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2012.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Verlenging van de tijdelijke status van baten-lastendienst jeugdzorgplus-instelling Almata.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

Per 1 januari 2008 is de Wet op de jeugdzorg aangepast. De wijziging maakt het mogelijk dat civiel-rechtelijk geplaatste kinderen in een niet-justitiële vorm van gesloten jeugdzorg (heden onder de titel jeugdzorgplus) kunnen worden opgenomen. De ministeriële verantwoordelijkheid voor deze jeugdigen is overgeheveld van de minister van Justitie naar de toenmalige minister voor Jeugd en Gezin (heden de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Bij besluit van 21 december 2009 nr. 19695 is aan Almata de status van tijdelijke baten-lastendienst toegekend. Er is vervolgens besloten Almata te privatiseren. Dit traject kan echter niet worden afgerond binnen de termijn voor tijdelijke status, te weten maximaal 3 jaar. In verband hiermee wordt de status van tijdelijke baten-lastendienst voor deze instelling met ingang van 1 januari 2012 met een jaar verlengd tot en met 31 december 2012.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

Naar boven