Projectbesluit ‘Molenstraat-Hagelkruisweg’ Aarle-Rixtel

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat in de vergadering van 18 oktober 2011 het projectbesluit ‘Molenstraat-Hagelkruisweg’ voor het bouwen van één woning op de hoek Molenstraat-Hagelkruisweg is vastgesteld. De voorzijde van de woning wordt gesitueerd aan de Molenstraat. Het bouwplan past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Kom Aarle-Rixtel’ daar de van toepassing zijnde bestemmingen ‘tuin’ en ‘achtertuin’ de bouw van een woning niet toestaan.

Het vaststellingsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van maandag 31 oktober tot en met maandag 12 december 2011 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek, Koppelstraat 37, Beek en Donk. De stukken kunnen daar tijdens de openingstijden door iedereen worden ingezien. De stukken zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente www.laarbeek.nl → Wonen en leven → Ruimtelijke plannen → Molenstraat-Hagelkruisweg.

Tegen het ontwerp-projectbesluit zijn twee zienswijzen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Deze reclamanten kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de rechtbank. Dit geldt eveneens voor een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om binnen de terinzagetermijn een zienswijze in te dienen (14 maart 2011 tot en met 26 april 2011; de rechtbank hanteert hierbij een strenge toets). Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen aan de Arrondissementsrechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. In het beroepschrift moet in ieder geval vermeld staan tegen welk besluit het beroep is gericht en waarom beroep wordt ingesteld. Het beroepschrift moet binnen zes weken zijn ingediend. Daarmee wordt voorkomen dat de Rechtbank het beroep niet in behandeling neemt. De termijn van zes weken begint te lopen op de dag na ter inzage legging van het besluit.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst vervolgens de werking van het besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak is spoedeisend, dan kan bij de President van de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift en het verzoek om een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd.

Naar boven