Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Prinsessekade

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend dat de gemeenteraad op 13 oktober 2011 het bestemmingsplan Prinsessekade (NL.IMRO.0546.BP00062-0302) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de realisatie van een steiger aan het water mogelijk. Een steiger ten behoeve van een uitbreiding van het terras van de nabijgelegen horecagelegenheid, het aanbieden van consumpties, aanlegmogelijkheid voor passantenbootjes en als opstapplaats voor rondvaartboten.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel. De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Aan de aanduiding ‘aanlegsteiger’ is de voorwaarde toegevoegd dat mogelijk aan te leggen boten een maximale lengte van 14 meter mogen hebben. Deze maximale maat komt overeen met de lengte van de steiger.

  • Aan de specifieke gebruiksregels van beide artikelen is een bepaling toegevoegd die het gebruik als vaste ligplaats voor boten expliciet uitsluit.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de inspecteur van het ministerie van I en M. Beiden hebben aangegeven, dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het vaststellingsbesluit.

Ter inzage en te koop

Het plan ligt vanaf 31 oktober 2011 voor zes weken ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De PDF – versie is te downloaden op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 31oktober 2011 zes weken ter inzage:

  • in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1), maandag t/m donderdag van 8.30–17.00 uur en op donderdag ook van 17.00–20.00 uur

  • bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Langegracht 72), maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur en vrijdag van 9.00–12.00 uur.

Op verzoek kan de papieren versie gekocht worden bij de informatiebalie van het stadhuis en het Servicepunt Bouwen en Wonen (boek € 15,– en verbeelding € 7,50 per stuk).

Er wordt op gewezen dat bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan, het digitale plan het geldige plan is.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, tel. (071) 5165502, maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven