Omgevingsvergunning voor het project Kreken van Nibbeland, Plandeel Noord, 2e bouwstroom van de 1e fase

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig het bepaalde in de paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat op 13 oktober 2011 een omgevingsvergunning is verleend voor het project Kreken van Nibbeland, Plandeel Noord, 2e bouwstroom van de 1e fase.

Het besluit

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de realisatie van 34 woningen aan de Jupiterlaan, Saturnuslaan en de Melkweg te Zuidland. Tevens worden er parkeervoorzieningen, een groenvoorziening (‘archeologiepark’) en openbare voorzieningen t.b.v. de woningbouw aangelegd.

Teneinde medewerking te kunnen verlenen aan voornoemde activiteiten is, middels procedure ex artikel 3.10, lid 1, sub a juncto artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, omgevingsvergunning verleend voor de volgende activiteiten:

  • het bouwen van 8 rijwoningen (grondgebonden woningen met bouwnummers 209 t/m 216) en 8 parkwoningen (appartementen met bouwnummers 201 t/m 208);

  • het bouwen van 18 woningen (6x twee-onder-een-kap en 2x drie-onder-een-kap);

  • het aanleggen van parkeervoorzieningen, openbare voorzieningen t.b.v. de woningbouw en een groenvoorziening (‘archeologiepark’).

Beroep

Op grond van artikel 8:1 juncto artikel 3:15 Awb bestaat voor belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Dit dient te geschieden binnen 6 weken na de bekendmaking van dit besluit. De aanvraag, het besluit, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 27 oktober 2011 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam. Als binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven