Ontwerpbestemmingsplan Magazijnkwartier 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Magazijnkwartier 2011’ van vrijdag 28 oktober tot en met donderdag 8 december 2011 ter inzage ligt.

Het plangebied omvat het gebied ten oosten en westen van de Magazijnstraat en wordt globaal begrensd door de Spoorlaan in het noorden, de achtererven van de Heuvelring in het oosten, de Telegraafstraat in het zuiden en de denkbeeldige lijn van Spoorlaan 350 naar Telegraafstraat 33 in het westen. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van wooneenheden voor studenten en appartementen met in de plint commerciële functies aan de westzijde van de Magazijnstraat. Voor het deel ten oosten van de Magazijnstraat, tussen de Spoorlaan en de Telegraafstraat, betreft het bestemmingsplan een actualisatie van het huidige voor het gebied geldende verouderde plan. Daarnaast is de voorgenomen aanwijzing van een deel van het gebied tot Rijksbeschermd Stadsgezicht in het plan planologisch geregeld.

Voor het bestemmingsplan is een beschikking inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege railverkeerslawaai en wegverkeerslawaai.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis), geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur zonder afspraak. Na 13.00 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 013-213 13 13. Ook zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen te bekijken en te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Magazijnkwartier 2011’. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan mevrouw D. Kersten via telefoonnummer 013-542 89 85 of aan de heer R. van Groenendaal via telefoonnummer 013-542 94 33. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Voorts kunnen belanghebbenden, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, dienst Gebiedsontwikkeling, Postbus 90157, 5000 LL te Tilburg, onder vermelding van ‘Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Magazijnkwartier 2011’. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via bovenstaande telefoonnummers. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze elektronisch in te dienen.

Tilburg, 27 oktober 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA,

secretaris.

Naar boven