Vaststelling bestemmingsplan ‘Oude dorpskern Voorburg 2011’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat de gemeenteraad op 13 september 2011 het bestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging plangebied

Het bestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ ligt in het stedelijk gebied van Voorburg direct aan de Vliet. Het bestemmingsplan word begrensd:

  • aan de westzijde door de Utrechtse Baan, de Zwartelaan en een klein stukje van de Laan van Nieuw Oost Einde;

  • aan de noordzijde door de percelen aan de Parkweg, nummer 1 t/m103, inclusief de begraafplaats;

  • aan de oostzijde door het park Vreugd en Rust en

  • aan de zuidzijde door de Vliet.

Inhoud bestemmingsplan

Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wet ruimtelijke ordening de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor de Oude Dorpskern één planologisch regime geschapen, zodat er nog maar één bestemmingsplan gehanteerd hoeft te worden. Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 28 oktober 2011 tot en met donderdag 8 december 2011 voor iedereen ter inzage bij: het Servicecentrum Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam en in het Servicecentrum Voorburg, Raadhuisstraat 47a te Voorburg.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website: www.leidschendam-voorburg.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Van vrijdag 28 oktober 2011 tot en met 8 december 2011 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven