Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Sion-’t Haantje’

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2011 het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan ‘Sion-’t Haantje’ gewijzigd heeft vastgesteld op grond van artikel 3.8 respectievelijk 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening. Bij de vaststelling van deze plannen is door de gemeenteraad afgeweken van de plannen zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

  • de hoeveelheid detailhandel die in het hoofdcentrum (in ’t Haantje) gerealiseerd kan worden is aangepast naar 1.500 m2 i.p.v. 3.800 m2. Wel is het mogelijk om met een wijzigingsbevoegdheid de hoeveelheid te verhogen met maximaal 2.300 m2;

  • de mogelijkheid om te werken aan huis is verruimd;

  • er is een zoekgebied t.b.v. een fietspad door Sion opgenomen (deels t.p.v. de Van Rijnweg);

  • het beloop van de ontsluitingsweg in Sion is enigszins aangepast.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan is dat het taxatierapport inbrengwaarden is toegevoegd als bijlage.

Het raadsbesluit is in te zien via www.rijswijk.nl.

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan liggen met ingang van vrijdag 28 oktober 2011 tot en met donderdag 8 december 2011 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn tevens digitaal in te zien via www.rijswijk-zuid.nl en het bestemmingsplan ook via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpexploitatieplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in de plannen zijn aangebracht. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Op het thans bekend gemaakte vaststellingsbesluit is Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Op grond daarvan dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Rijswijk, 27 oktober 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.W. van der Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven