Vaststelling bestemmingsplan ‘bedrijventerrein Nieuw Schaik’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 september 2011 het bestemmingsplan ‘bedrijventerrein Nieuw Schaik’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen. De aanpassingen zijn het gevolg van ingediende zienswijzen, maar ook ambtshalve wijzigingen komen voor. Alle doorgevoerde aanpassingen staan vermeld in een aparte zienswijzennota, dat als bijlage is opgenomen in het bestemmingsplan.

Het raadsbesluit, de zienswijzennota, het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 oktober 2011 tot en met 7 december 2011 voor eenieder ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:

Bezoekadres:

Dokter Reilinghplein 1,

4141 DA Leerdam

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)

Daarnaast zijn alle stukken beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl.

De begrenzing van het bestemmingsplan wordt globaal bepaald door de (percelen grenzend aan de) Techniekweg, Gildenstraat, Industrieweg, Fokkerstraat, Energieweg en Schaikseweg. Het perceel waarop Topshelf en Karwei gevestigd zijn behoort ook tot het bestemmingsplangebied, evenals het perceel hiertegenover aan de andere zijde van de Schaikseweg. Het meest zuidelijke deel van de Schaikseweg, waar percelen met woningen te vinden zijn, behoort niet tot het plangebied.

Het plan bevat geen nieuwe ontwikkelingslocaties, waardoor het opstellen van een exploitatieplan niet aan de orde is.

Tegen het vaststellingbesluit kan gedurende de inzagetermijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij:

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019,

2500 EA Den Haag

Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dat niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Leerdam, 26 oktober 2011

Naar boven