Ontwerpbestemmingsplan Kruisboog-Weteringhoek

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat zij op 18 oktober 2011 ingestemd hebben met het ontwerpbestemmingsplan Kruisboog-Weteringhoek.

Het plan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor de voorzieningengebieden Kruisboog en Weteringhoek. Deze gebieden zijn de zogenaamde ‘oksels’ van de plaats Houten. Door het nieuwe bestemmingsplan worden bestaande functies gewaarborgd en wordt een verdere invulling van de voorzieningengebieden sneller mogelijk gemaakt.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 21 april 2011 tot en met 18 mei 2011. Gedurende de termijn zijn er geen inspraakreacties binnengekomen op het plan. Daarnaast is het plan in het kader van het overleg ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening naar verschillende overlegpartners verzonden.

In de nota Inspraak en Vooroverleg zijn alle ontvankelijke reacties uit het vooroverleg gebundeld en van een gemeentelijke reactie voorzien. Tevens is aangegeven of de reactie aanleiding heeft gegeven om het voorontwerpbestemmingsplan aan te passen. Tenslotte is er in de nota een lijst opgenomen met daarin opgenomen ambtelijke wijzigingen die doorgevoerd worden. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in die zin gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan, dat er een actualisering van de toekomstige terreinindeling is opgenomen. Tevens is het bestemmingsplan aangepast conform de standaard voor de Houtense bestemmingsplannen: Het Houtens Handboek.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai

Tezamen met het ontwerpbestemmingsplan wordt het besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk ten behoeve van de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai liggen met ingang van donderdag 27 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30–12.30 uur. In de middagen kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur op afspraak terecht en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur.

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.BP0180BPKRSBGWTHK-ONTW. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.BP0180BPKRSBGWTHK-ONTW.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. J. Wijnekus of mevr. G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Ten aanzien van het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai kunt u voor een mondeling zienswijze terecht bij dhr. L. van der Meer van de afdeling VTH. Zij zijn bereikbaar via de secretariaten van deze afdelingen op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het ontwerpplan zal vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen dhr. J. Wijnekus of mevr. G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Voor het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai kunt u terecht bij dhr. L. van de Meer van de afdeling VTH, via hetzelfde telefoonnummer.

Naar boven