Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Park Voorn 1’ en aanverwante ontwerpbouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 27 oktober 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Park Voorn 1’ inclusief de hieraan gerelateerde ontwerpbouwvergunning voor het bouwen van een woning met berging. (BV21004749)

Plangebied en doelstelling

Park Voorn 1 is gelegen in het stadsdeel Leidsche Rijn, ten westen van het centrum van de stad. Het plangebied ligt in de driehoek tussen de Leidsche Rijn, de Rijksweg A2 en het kantorenpark aan de Burgemeester Verderlaan.

De doelstelling van het bestemmingsplan is de herinrichting van de historische buitenplaats van Park Voorn 1 planologisch-juridisch mogelijk te maken. Het hoofdgebouw wordt gerestaureerd en naast de bestemming wonen wordt er in dit gebouw kantoor mogelijk gemaakt. De woning aan de westzijde van het hoofdhuis wordt gesloopt en vervangen door een andere woning binnen de grenzen van de buitenplaats. Daarnaast wordt de bouw van vier woningen mogelijk gemaakt na de sloop van de bestaande woning aan de westzijde van de oprijlaan.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten 2009 (Coördinatieverordening gemeente Utrecht). Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om het opstellen van een bestemmingsplan de reguliere bouwaanvraag gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding) en de ontwerpbouwvergunning, liggen met ingang van donderdag 27 oktober 2011 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 7 december 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

  • Wijkbureau /Informatiecentrum Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen) is het bestemmingsplan te raadplegen. Op de gemeentelijke website is ook de ontwerpbouwvergunning te vinden. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerpbouwvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

T.a.v. Mevrouw T. Tijbosch

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Graag op de envelop vermelden: ‘Zienswijze Park Voorn 1’.

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbouwvergunning. Zienswijzen omtrent de ontwerpbouwvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven