Ontwerpbestemmingsplan Delflandplein - Staalmanpleinbuurt, 1e herziening - Hoefijzer deel 1 en ontwerpverzoek hogere grenswaarden

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c van de Wet geluidhinder, bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Delflandplein - Staalmanpleinbuurt, 1e herziening - Hoefijzer deel 1 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, - beide met bijbehorende stukken - ter inzage liggen.

De stukken liggen van donderdag 27 oktober tot en met woensdag 7 december 2011 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40–’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur.

Voor vragen over het plan of de procedure kunt u ook terecht op deze locaties. De stukken die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1106BPSTD-OW01

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Plesmanlaan aan de noordzijde, de Ottho Heldringstraat aan de oostzijde, de Wilhelmina Druckerstraat aan de zuidzijde en de Johan Huizingalaan aan de westzijde.

Deze herziening voorziet in een herontwikkeling van de eerste fase van het plangebied Hoefijzer in de Staalmanpleinbuurt waarbij sprake is van renovatie van bestaande bebouwing en van sloop / nieuwbouw van woningen. In deze fase worden in totaal circa 220 woningen gerealiseerd. Dit betreffen nieuw te bouwen (en te renoveren) appartementen en de nieuwbouw van circa 65 eengezinswoningen.

Dit ontwerp is een herziening van het bestemmingsplan Delflandplein- Staalmanpleinbuurt dat op 16 november 2010 door de deelraad van Nieuw-West is vastgesteld. Naast de genoemde ontwikkelingen worden tevens enige omissies in de regels van dit bestemmingsplan hersteld.

Ontwerpbesluit ‘hogere grenswaarden’

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat op diverse plekken in het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Delflandplein - Staalmanpleinbuurt, 1e herziening- Hoefijzer deel 1 de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai worden overschreden. Er zijn daarom hogere grenswaarden nodig voor bouwblokken aan de Johan Huizingalaan en de Plesmanlaan. Voor meer gedetailleerde informatie wordt verwezen naar de ter inzage liggende stukken.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de deelraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en bij het dagelijks bestuur zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de deelraad respectievelijk het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam (ter attentie van mevrouw H. Philippart), Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam.

U wordt verzocht in uw brief te vermelden tegen welk ontwerp (bestemmingsplan of verzoek hogere waarden) een zienswijze wordt ingediend. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 26 oktober 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

A. Baâdoud,

voorzitter.

J. Goedhart,

secretaris.

Naar boven