Gecoördineerde bekendmaking bestemmingsplan, besluit omgevingsvergunning en besluit hogere waarde ontwikkeling Theodorus Rijkenstraat in Elshout

Het college van Heusden maakt bekend, dat voor de ontwikkeling aan de Theodorus Rijkenstraat in Elshout drie samenhangende besluiten zijn genomen en dat alle besluiten met ingang van 27 oktober 2011 ter inzage liggen.

Het plangebied ligt in de bebouwde kom van Elshout en ligt aan de Theodorus Rijkenstraat.

Coördinatie en inhoud van de besluiten

Op grond van het raadsbesluit van 10 mei 2011 zijn voor het project aan de Theodorus Rijkenstraat de volgende besluiten gecoördineerd voorbereid:

  • Bestemmingsplan Elshout, locatie Th.J. Rijkenstraat, gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 20 september 2011;

  • Omgevingsvergunning onderdeel bouwen van 20 woningen en onderdeel inrit, verleend door het college op 16 augustus 2011;

  • Hogere grenswaarden voor de ten hoogste toegelaten geluidsbelasting als gevolg van wegverkeer ter plaatse van twee waarneempunten, vastgesteld door het college op 16 augustus 2011.

Het bestemmingsplan bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn overzichtelijk aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit. De overige besluiten zijn niet gewijzigd.

Inzage

De bovengenoemde besluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 oktober 2011 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Digitale versies van de besluiten zijn raadpleegbaar en worden beschikbaar gesteld via onze website www.heusden.nl onder het kopje ‘ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen’.

Beroep

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat het beroepsschrift de gronden van het beroep moet bevatten en dat de indiener niet in de gelegenheid wordt gesteld het beroepschrift nader te motiveren. Een beroepsschrift dat niet is gemotiveerd, zal niet-ontvankelijk worden verklaard. Dat betekent dat het beroepsschrift inhoudelijk niet wordt behandeld.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heusden, 26 oktober 2011

Naar boven