(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan ‘reparatieplan Buitengebied en herziening Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van dinsdag 13 september 2011 het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Buitengebied is op 8 december 2009 gewijzigd vastgesteld. Met deze vaststelling en de hierop volgende inwerkingtreding werd het gehele buitengebied van de gemeente Cranendonck volgens actuele regelingen vastgelegd in één bestemmingsplan. Hiermee is het gehele buitengebied onderworpen aan dezelfde set regels en is eenheid ontstaan.

Echter, vanwege reactieve aanwijzingen van de provincie, zijn een aantal regels en percelen buiten het bestemmingsplan gevallen (niet in werking getreden) waarvoor een herziening/reparatie wettelijk verplicht is gesteld. Vanwege de tegenwoordig geldende digitaliseringeisen is deze herziening/reparatie opgedeeld in twee bestemmingsplannen

  • 1. het herzieningsplan dat betrekking heeft op het gehele buitengebied en

  • 2. het reparatieplan dat specifiek voor een aantal percelen is opgesteld.

Let wel: ook voor de percelen opgenomen in het reparatieplan zullen dezelfde regels gelden als opgenomen in het bestemmingsplan buitengebied en in aanvulling daarop het herzieningsplan.

Hieronder volgt een uitleg over de twee plannen:

  • 1. Het bestemmingsplan ‘herziening Buitengebied’ betreft een gedeeltelijke herziening van de regels van het huidige bestemmingsplan buitengebied dat op 25 maart 2010 in werking is getreden. De herziening heeft hierdoor betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente Cranendonck. De herziening is drieledig.

    • Ten eerste zijn in het bestemmingsplan de reactieve aanwijzingen van de provincie op het bestemmingsplan buitengebied gerepareerd.

    • Ten tweede is de verordening ruimte fase 1 van de provincie doorgevoerd, zoals verplicht is gesteld in deze verordening.

    • Ten derde zijn een aantal onduidelijkheden en omissies uit het huidige bestemmingsplan in dit herzieningsplan hersteld en geherdefinieerd.

  • 2. Het bestemmingsplan ‘reparatieplan Buitengebied’ betreft een gedeeltelijke aanpassing van het bestemmingsplan Buitengebied voor een aantal specifieke locaties in dit buitengebied.

    • Deze locaties zijn enerzijds opgenomen vanwege de door de provincie afgegeven reactieve aanwijzingen op het bestemmingsplan buitengebied, waardoor voor deze locaties het bestemmingsplan buitengebied op 25 maart 2010 niet in werking is getreden.

    • Ten tweede zijn een aantal omissies met betrekking tot specifieke locaties uit het huidige bestemmingsplan in dit plan hersteld.

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen ‘reparatieplan Buitengebied' en 'herziening Buitengebied’ met het bijbehorende raadsvoorstel en raadsbesluit liggen gedurende 6 weken ingaande op donderdag 27 oktober 2011 voor belanghebbenden ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 in Budel. Tevens is het bestemmingsplan met het bijbehorende raadsvoorstel en raadsbesluit te raadplegen via de gemeentelijke website: www.cranendonck.nl.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan gedurende deze termijn beroep worden ingediend door belanghebbenden. Het beroep schorst de in werking treding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de in werking treding te schorsen dient u als belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij bovengenoemd orgaan. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 13 september 2011en het vastgestelde ter inzage liggende bestemmingsplan met bijbehorende bijlagen.

Naar boven