Ontwerpbestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest, eerste herziening’

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest, eerste herziening’ ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 12.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien en te downloaden via de website van de gemeente http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/nijverdal/Ontwerpbestemmingsplan_NijverdalNoordwest1eherziening/

Inzien en downloaden is ook mogelijk via de landelijke site http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BPNDNRDWSTEERSTEHE-ON01

Doel van deze herziening?

Er is geconstateerd dat er een kleine omissie is geslopen in het op 5 juli 2011, onder nummer 11int00837, door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest’. De omissie heeft betrekking op de gronden van het terrein van de voormalige bouwmaterialenhandel Van Buren.

In de regels behorende bij de aan deze percelen toegekende bestemming ‘Wonen 4’ is per abuis opgenomen dat de woningen twee aaneen gebouwd moeten worden, terwijl het altijd de bedoeling is geweest dat er twee vrijstaande woningen, acht blokken van twee-aaneen en een blok van vier-aaneen worden gebouwd. Een en ander staat wel goed op de verbeelding (= de plankaart) aangegeven. Bij een conflict tussen de regels en de verbeelding, zoals hier het geval is, hebben de regels voorrang.

Om de bovenstaande omissie te repareren is het noodzakelijk het bestemmingsplan Nijverdal-Noordwest op dat punt te herzien. Hiervoor wordt derhalve het onderhavige bestemmingsplan ‘Nijverdal-Noordwest, eerste herziening’ in procedure gebracht.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@Hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven