Ontwerpbestemmingsplan Oude Haven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 27 oktober 2011 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 7 december 2011) voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Oude Haven met bijbehorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied Oude Haven en omvat de Russische buurt, het Zaaneiland, de Houthavenkade en de Havenbuurt.

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • noorden: Rustenburg, Czaar Peterstraat en de Voorzaan;

  • westen: Provinciale weg;

  • zuiden: Dr. J.M. den Uylweg;

  • oosten: C. Calffstraat en de Voorzaan.

Het bestemmingsplangebied Oude Haven is een bestaand woon-werkgebied waar de komende jaren een aantal nieuwe ontwikkelingen verwacht worden. De thans geldende bestemmingsplannen zijn gedateerd en daardoor niet meer afgestemd op de huidige situatie. Het doel van dit bestemmingsplan is dan ook het bieden van een actueel planologisch-juridisch kader.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan Oude Haven met bijbehorende stukken ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl onder het thema ‘Wonen, leven en werken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk en bij de balie van Klantcontact Vergunningen op het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam. Openingstijden: maandag–woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30–19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Let op: Gemeente Zaanstad verhuist naar verwachting op 14 november 2011 naar het nieuwe gemeentehuis. Na de verhuizing ligt het ontwerpbestemmingsplan daarom ter inzage op de volgende locatie:

  • in de leeszaal van het gemeentearchief van het nieuwe gemeentehuis, Stadhuisplein 100, Zaandam.

Inloopbijeenkomst: Op dinsdag 1 november 2011 van 19.00-21.00 uur organiseert de Gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Oude Haven in Havenkwartier, Havenstraat 71,1506 PK Zaandam.

Zienswijze: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Oude Haven’. Er kunnen géén schriftelijke zienswijzen per e-mail ingediend worden. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan, bij voorkeur tussen 10.00 en 12.00 uur, contact worden opgenomen met E. Zeeman van de afdeling bestemmingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandijk, 26 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.

Naar boven