Vaststelling Structuurvisie ‘In duurzaam perspectief’ gemeente Mill en Sint Hubert

De gemeenteraad van Mill en Sint Hubert heeft op 29 september 2011 de Structuurvisie ‘In duurzaam perspectief’ gemeente Mill en Sint Hubert unaniem en ongewijzigd vastgesteld.

Met de structuurvisie wil de gemeente duidelijk richting geven aan de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het gehele gemeentelijk grondgebied. In de structuurvisie wordt ingegaan op de brede visie op de toekomst van de gemeenteraad. Deze wordt samengevat in het volgende missiestatement:

De gemeente Mill en Sint Hubert wil zich ontwikkelen tot een eigentijdse en authentieke woon-, werk- en leefgemeente van hoogwaardige en duurzame kwaliteit, waar mensen thuis zijn in een gastvrije gemeenschap gelegen in een aangename landelijke en dorpse omgeving, die is geïnspireerd op de grote diversiteit aan natuur, landschap en cultuurhistorie.

De (ruimtelijke) ontwikkeling van de gemeente wordt geplaatst in het bredere perspectief van de regionale en provinciale ontwikkelingen (zoals Land van Cuijk, Noordelijke Maasvallei en Brabant Noord Oost). Op basis van een integrale analyse van het gemeentelijk grondgebied worden ontwikkelingsrichtingen beschreven, die sterk zijn geworteld in landschappelijke en cultuurhistorische waarden. In uitvoeringsparagrafen is beschreven welke strategie de gemeente voorstaat om het toekomstperspectief te realiseren en welke projecten de gemeente hiervoor oppakt met de te hanteren instrumenten van de Wet ruimtelijke ordening.

De Structuurvisie ‘In duurzaam perspectief’ gemeente Mill en Sint Hubert ligt vanaf het moment van bekendmaking gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie ‘ruimtelijke ontwikkeling’. De structuurvisie wordt tevens digitaal beschikbaar gesteld via www.gemeente-mill.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Na het verstrijken van deze zes weken kan de structuurvisie (op afspraak) worden ingezien bij de vakinhoudelijke afdeling.

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan daarom, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen beroep worden ingesteld.

Mill, 18 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert.

Naar boven