Vaststelling bestemmingsplan Werkhof en vaststellen hogere waarden geluid plan Werkhof

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 13 oktober 2011 het bestemmingsplan Werkhof ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken Burgemeester en wethouder van Bunnik bekend dat het college van burgemeester en wethouders hogere waarden geluid hebben vastgesteld voor 11 woningen in het plan Werkhof. Het gaat om 10 woningen in de woningbouwlocatie en 1 bedrijfswoning aan de Werkhovenseweg.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit, het besluit hogere waarden geluid en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken (tot en met 1 december 2011).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Werkhof maakt woningbouw, groen en verkeersruimte mogelijk op het de locatie Werkhof, de huidige locatie van de school De Werkhof en het daarachter gelegen gebied tot aan de Achterrijn, dat nu in gebruik is door de paardrijvereniging De Veldruiters.

Het ontwerp bestemmingsplan gaat uit van 29 nieuwe woningen in 2 lagen met een kap. De zone langs de Achterrijn is als groen bestemd. Hier wordt een ecologische verbindingszone gerealiseerd. In het plan is de oude Kastanjeboom behouden, welke achter de school De Werkhof staat.

Het bestemmingsplan maakt tevens de bedrijfsverplaatsing mogelijk van het agrarische bedrijf dat nu gevestigd is op Beverweertseweg 14. De bedrijfsverplaatsing houdt in dat van dit perceel de agrarische bestemming wordt omgezet in een woonbestemming. Er komt een nieuwe schuur aan de andere kant van de Achterrijn en op de tweede locatie van het bedrijf aan de Werkhovenseweg wordt bij een bestaande schuur een bedrijfswoning mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Wat houdt het besluit hogere waarden geluid in?

De geluidsbelasting op de gevels van de bedrijfswoning aan de Werkhovenseweg en 10 woningen op de locatie Werkhof, veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Provincialeweg is hoger dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, echter niet meer dan de maximale wettelijke onthefbare waarde van 53 dB. Voor deze woningen heeft het college van Burgemeester en Wethouders hogere grenswaarden geluid vastgesteld conform de Wet geluidhinder.

Hoe kunt u het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘ Ruimtelijke plannen’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep instellen

Met ingang van 21 oktober 2011 kan gedurende zes weken (tot en met 1 december 2011) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht.

Met ingang van 21 oktober 2011 kan eveneens gedurende zes weken (tot en met 1 december 2011) beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van de hogere waarden geluid bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij het college naar voren te hebben gebracht;

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad met betrekking tot het bestemmingsplan Werkhof treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Crisis- en herstelwet

Op de procedure van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

Naar boven