Vooraankondiging ‘Structuurvisie Ruimte’

Om te voldoen aan art. 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maakt het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel hierbij bekend dat de structuurvisie Ruimte wordt voorbereid. De structuurvisie Ruimte gaat over het gehele grondgebied van de gemeente Schijndel.

Aanleiding

De gemeente is wettelijk verplicht om voor een goede ruimtelijke ordening een structuurvisie vast te stellen voor een gedeelte of het hele grondgebied van de gemeente (art. 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro)). Het proces om te komen tot een structuurvisie Ruimte voor de gemeente Schijndel is in 2008 ingezet. Binnenkort volgt de afronding van dit proces. Naar verwachting zal de structuurvisie Ruimte in het eerste kwartaal van 2012 ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Wat is een structuurvisie

Een structuurvisie is een gemeentelijk plan, dat richting geeft aan de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen Schijndel. Deze visie vormt daarmee de basis voor afwegingen over locatie- en/of gebiedsontwikkelingen, die uiteindelijk worden weergegeven in bestemmingsplannen. De structuurvisie bevat geen voor burgers direct bindende voorschriften. Er is daarom ook geen bezwaar- of beroepsmogelijkheid tegen dit plan. Wel hebben inwoners de mogelijkheid om tijdens de totstandkoming te reageren op de structuurvisie Ruimte.

Te volgen procedure

Via deze vooraankondiging maakt het college u attent op de structuurvisie Ruimte die nu in voorbereiding is. U kunt nu nog niet reageren op voorgenomen toekomstige ontwikkelingen. Onafhankelijke instanties zijn evenmin in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen (art. 1.3.1 lid 2 Bro).

Wanneer de ontwerp-structuurvisie gereed is, zal deze ter inzage worden gelegd. Op dat moment kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. Deze bekendmaking volgt binnenkort via het digitaal gemeenteblad op www.schijndel.nl, de Staatscourant, het Schijndels Weekblad en via het landelijke systeem op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging en de gemeentelijke structuurvisie kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, bereikbaar op de ochtenden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Telefoonnummer gemeente Schijndel (073) 544 0 963.

Naar boven